vrijdag 9 januari 2009

Helft NL'ers: Israël geen sancties opleggen

Kwart NL'ers: Israël schuldige conflict

Nederland blijkt verdeeld over wie er verantwoordelijk is voor het conflict in de Gazastrook. Uit resultaten van een enquête gehouden door Maurice de Hond, spreekt dat 24 procent van de ondervraagden van mening is dat Israël de verantwoordelijkheid draagt voor het conflict. Een grotere 33 procent van de ondervraagden wijt het probleem aan Hamas.

GroenLinks
Het grootste deel van de ondervraagden, 36 procent, laat weten te vinden dat beide partijen evenveel verantwoordelijkheid dragen. Opvallend is dat SP en GroenLinks-kiezers voornamelijk de schuld bij Israël leggen, terwijl PVV-, VVD-, CDA- en ChristenUniestemmers het probleem bij Hamas zoeken.

Verhouding
De actie die Israël momenteel in de Gazastrook uitvoert is volgens 45 procent van de ondervraagden niet in verhouding tot de raketaanvallen van Hamas. Een kleinere 26 procent vindt de actie weldegelijk gerechtvaardigd. Het kleinste deel, zo'n 19 procent, vindt zelfs dat Israël zelf heeft gevraagd om de raketbeschietingen door Hamas.

Negatief
Over hoe de regering de acties van Israël zou moeten beoordelen, bevinden de ondervraagden zich in een tweestrijd. Zo'n 44 procent van de ondervraagden laat weten dat de regering zich negatiever had moeten uitspreken hierover, terwijl 48 procent van mening is dat de reactie die men gegeven heeft een juiste is, namelijk de beslissing om Israël niet te straffen en geen sancties op te leggen vanwege het optreden in de Gazastrook.

Bron: Sp!tsNieuws

-----------------------

Een "kleinere" 26 procent vindt de slachtpartijen verricht door Israel dus "weldegelijk gerechtvaardigd". 26 % is fucking een kwart van een bevolking. Wat voor mensen zijn dit in Godsnaam? Hoe moet ik deze mensen nog zien als humane mensen? Echt walgelijk.

Terwijl in Israël een slachtpartij aan de gang is, zijn mensen hier bezig met wie nou de schuldige is. WHAT THE FUCK? Wat boeit het nú nou wie de schuldige is? Er worden daar onschuldigen kapot gemaakt; kinderen worden verbrand; scholen en ziekenhuizen worden plat gebombardeerd. Wat boeit het of de Hamas dit nou heeft uitgelokt, of dat Israël fout bezig is? Het enige wat NU telt is dat het NU MOET STOPPEN!

Wat denk je dat de gemiddelde (representatieve) "ontwikkelde" Nederlander denkt? Achtenveertig (48!!!!) procent denkt dat het een juiste beslissing is geweest om "Israël niet te straffen en geen sancties op te leggen vanwege het optreden in de Gazastrook".

Dit is toch niet te geloven?
.

4 opmerkingen:

ليلى zei

Dit is noch verrassend noch schokkend want bij de meeste NL'ers is de huidige intstelling;'hoe dieper men graaft in de donkere wegen des te meer humane ze denken te zijn. Ze doen nu eenmaal hun best om de braaftse kind in de klas te zijn; dus dieper graven hé. Enfin, zo zie je maar dat de meest dehomicratische juist de über fasistische is. Klein maar fijn he! Dugg in and await till the Juice come back for their WW II vengeance..

Anoniem zei

http://1.bp.blogspot.com/__hVqs8nSydQ/SWcPPL7XdoI/AAAAAAAAFK8/aArUe7Yyi4I/s1600-h/yayidf.png

ErsinB zei

@Anoniem
Ik heb nooit goedgekeurd wat de Joden is aangedaan in het verleden. Echter houdt dit niet in dat zij al het geweld mogen uiten op andere mensen zoals ze dat nu doen. Hamas mag van mij de pot op. De IDF ook. De joden & Co die achter deze massamoorden zitten mogen van mij naar de hel, en dat zal hun "rust"plaats ook uiteindelijk zijn. En mocht het bij jullie in België normaal zijn om massamoorden te plegen en dit goed te keuren, dan mogen jullie ook de pot op. De wil van God zal uiteindelijk zegevieren.

ليلى zei

My point exactly, without your/their 'mighty' friends, you've/ theyve would crave for the same amount of freedom as the Palestians are.

Besides, do you insuniates that all Jews are behind this genocide hence the cecklist!

As for Hamas ánd Israel; they both ought to say (outloud)--> 'mea maxima culpa'!