dinsdag 6 april 2010

Saendam"...je ziet dat ze allet nou de bomen aan t weghale benne..." (3:29)

"...ma jij heb wel iets skrikbaredt moois weggehald" (3:36)

"...t was misschien welleh om te kayke en bekayke te worde. Heel leuk, heel gesellig, die wayfies allemal en die zat dus allemal in die in die gooien te grutten. Nou staan hier in de minde, staan van die boetiekjes allegaar, die moste dr komme..." (4:05)


Geweldig dat Saens! En hoe gezellig zag de Gedempte Gracht (3:13) eruit, niet normaal? Maar dat schijnt dus vroeger zo te zijn. Anno 2010 is Zaandam niet de leukste stad, bij verre niet.

Al jaren is het een saai stadje. Er valt zonder overdrijven geen shit te beleven hier. Het centrum is zo dood. Nauwelijks leuke winkels. Het enige wat nog een redelijk aanzien geniet zijn de terrasjes (áls het warm is). Vroeger gingen we nog wel eens uit, dan was de Dam ook wel knus genoeg in het weekend. Ik weet niet hoe het er nu voor staat. Lijkt me niet denderend. Dat was het waarschijnlijk vroeger ook niet, maar met een beetje alcohol is een schuurtje ook een DanceValley. Zonder alcohol zijn meisjes minder mooi en de stad ook in Zaandam. Sterker nog, ze zijn skrikbaredt afstotend.

Hold up waaaait, want the next episode is in gang gezet. Al een geruime tijd :D. Zaandam verandert, net zoals Ferat (inside-joke). Het station is al een tijdje helemaal plat, maar het begint er echt leuk uit te zien. De bioscoop is af. Terwijl wij allen (met een Pathé Unlimited-pas) aan het balen waren dat onze bioscoop een Minerva bioscoop zou worden, is onlangs aangegeven dat Pathé deze Minerva overneemt. Wohoee! Hoewel, het is pas “Wohoe” als we daadwerkelijk ons Unlimited-pasje kunnen gebruiken. Anders hebben er natuurlijk geen fuck aan.

Daarnaast komt er een iCente in Zaandam. Het zal velen niet boeien, maar ik als Mac-liefhebber ben er zeker over te spreken. Voor de fastfoodfreak komt er (voor zover ik het eruit kan halen) een KFC. Ook zal er een Mc Donalds komen (weer een drive-in).

Buiten winkels en fastfoodketens, krijgen we ook nieuwe huizen en wijken. Ze zien er allemaal Saens uit, wat naar mijn mening zeker wel een charme heeft. Als je alle projecten wilt zien, kan je kijken op Inverdan.

Wat mij het meest boeit, is die Pathé en in de toekomst de nieuwe Gedemte Gracht. Het middenstukje waar toch geen hond naar keek wordt verbouwd en wordt weer omgetoverd naar een gracht. Theoretisch bekeken zou dit al veel gezelliger moeten worden. Vooral als je bedenkt dat er ook terrasjes gaan komen.

Nou ik ben benieuwd. Laat Zaandam leven, maak het weer skrikbaredt mooi.
.

Geen opmerkingen: